3 år med mitt <3

oj oj oj vilken spännade vecka vi haft.. måndagen gick mycket långsam å natten tog ännu längre tid.. men när klockan ringde på tisdag morgon, hoppade ja upp ur sängen och gjorde mig i ordning. Åt frukost med rickard vilket jag inte gjort på länge på en vardag, händer ju bara på helgerna..
Gick till sjukhuset upp till mvc för att träffa vår barnmorska maria, idag skulle vi få höra barnets hjärta, vilket skulle bli såå häftigt....  ojojojojojo.. de lätt som en flock elefanter där innne, gud vad ja blev rörd , de va FAN häftigt!

155 slag i minuten!

Såå kom onsdagen som vi oxå längtat efter, ULTRALJUDET!

Morgon likaså tog hundra år tyckte jag men ja hade en trevlig förrmidda med isabelle.
Vi tog ett gäng ungar och tog bussen till hackstavägen för att gå och leka i den STORA lekparken, där vi INTE va ensamma! Vi va ca 5 olika förskoler på en å samma lekpark å alla barn hade reflexvästar det gjorde ju inte saken bätte!

Kom tillbaka till jobbet vid lunch... stressad.. stressad... stressad... NERVÖS!

åkte hem å tog en dusch och gjorde mig fiiiin.
Möte upp rickard i stan för att gå till läkarhuset på odengatan... där vi skulle göra vårt efterlängtade ultraljud...

Allt såg bra ut och den lilla krabbaten som slog kullerbyttor och sov. vill kanske komma ut den 2:a oktober 2009


Idag är det valborgsmässoafton men vad hittar man på då?
Mäklaren kommer till oss ikväll å ska värdera lägenheten..
nej nu ska ja bädda sängen och gå ner till centrum en glass vore gott, kanske ska köpa nått fiiint till dig..

V 19

Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr

Nu är jag i vecka 19 och nästa vecka har man redan gått halva tiden.. ojooj va de går fort.

Kort på vår bebis kommer snart.
kram kram


Graviditetsmånad 5

JAG MÅR ILLA!

V.18

Kroppen:
Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

På tisdag den 28:e april ska vi till mvc å lyssna på hjärtat/eller finns det två stycken kanske? hmm
och sen dagen efter det, den 29:e april då ska vi ÄNTLIGEN PÅ ULTRALJUD!

USCH VA JA MÅR ILLA, PALLAR INTE MER.. VILL ATT DET SKA FÖRSVINNA!

 HEJSVEJS!


V.17

Påsken är över och veckan är snart slut.. redan fredag imorgon, men jag klagar inte.. gud såå skönt.
Jag har varit på Vattengympa idag på sjukhuset.. underbart skönt och kul.. jag å alla jätte gravida kvinnor som låg ett par månader före mig, kände mi inte såå stor jämföres med dem. men min tid kommer oxå.

Jag är ju faktiskt redan i vecka 17 och om 14 dagar ska vi på ultraljud.. LÄNGTAR!

Idag är jag inne på dag 115 bara 165 dagar kvar.

V.17
Kroppen:
Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

 

Nu blir det sängen.. god natt!

4 månader!

ÅÅ tiden går fort tycker jag. särskilt när det nu syns att man e gravid å inte bara fet!
Köpte mina första mammabyxor i veckan.. kändes bra!
Vill ha 29:e april nu, då ska vi på Ultraljud! <3<3<3

Sitter i soffan å tar en pause från packningen, ska åka till norrland i påsk.. men först ska vi stnna en stund på blåkulla!




V.16


Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

<3 Mamma & Pappa längtar efter dig! <3  

Snodd från natta!

Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som hon/han har gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1). Lycka till!! :)

1.Vad heter du: Janine
2. Ett ord på fyra bokstäver: jord
3. Flicknam: johanna
4. Pojknamn:Jesper
5. Yrke: Jägare
6. Färg: Japan gul
7. Klädesplagg: jeans
8. Mat: jumbo kräftor
9. Sak i badrummet: Julstjärna
10: Plats/stad: Jönköping
11. En orsak att vara sen: Jag missa bussen
12: Något man skriker: JA!
13. Film: Janne långben
14. Något man dricker: Jordgubbssaft
15. Band: Jungelboken
16. Djur: jordekorre
17. Gatunamn: jordbruksvägen
18. Bilmärke: Jaguar
19. Sång: Jag såg mamma kyssa tomten
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Jakt

100

Idag är vi på 100:e dagen av 280 dagar av graviditeten!
Känns bra, tiden går sakta men ändå ganska fort kommer ihåg när jag just fick veta att ja va gravid å då va ja redan i 4:e veckan det är ändå 11 veckor sen.

V.15
Kroppen:
Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man
är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten.
Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.


Fostret: Huden är genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.

Måste berätta något så fantastiskt..
I lördags natt.. när ja låg i sängen å skulle sova, la ja min hand på magen som ja brukar, å helt plötsligt rörde sig något inne i magen. MIN BEBIS!
Berättade det för några jobbarkompisar å vi disskuterade det och kom fram till att det känns som en "fisk" som sprattlade.. häftigt...

Hehehe söt va!

Hej svejs.. puss

RSS 2.0