Äntligen har vi bestämt oss!

ÄNTLIGEN är vi överrens med vilken vagn vi ska ha!

I tisdags åkte vi komenalt in till kungens kurva, vilket jag ALDRIG mer kommer att göra.
Men det var väl värt det!

Vi va på babyland där de fanns allt vi redan hade sett, fick se den nya brio GO vagnen men den va inte alls som jag hade tänkt mig. som tur va så fick vi prova köra den oxå, och den passa inte alls mig. desutom va hon som hjälpte oss skit otrevlig... då får de fan va!

Såååå vilken har vi bestämt oss för då?!

Jo en BRIO SING! (som jag alltid har velat ha!)





Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


Nu ska man bara köpa allt annat som man behöver!

Janine´s önskelista!

* Ammningskudde
* Baby vakt
* Babysitter
* Bärsele (Babybjörn)
* Badbalja

Nu ska min älskling bjuda ut mig på midda, sen ska vi åka upp till blivande farmor & farfar på fika!

hejhej


vecka 25

Vecka 25

Graviditetsmånad 7

Kroppen:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Idag har vi haft vår första visning av lägenheten, 5st par var här och tittade. mycket bra.
Hoppas det kommer flera imorgon.

Vi själva var på en visning på murkelvägen idag. Tyvärr var det rena renoveringsobjektet och så satt det va inte så aktuellt tyvärr, hade varit trevligt att vara grannar med Lisa,Max & Nova.

Sedan åkte vi till BABYLAND för att hitta oss en vagn, jag har ju redan bestämt mig så det blir ju lite svårt att välja en annan, jag vill ju ha en brio sing.
Det fanns en liknande som var deras egna märke (mini) men den fanns bara kvar i grön.. å sen kunde man inte ha bilbarnstolen i vagnen, vilket man kan på brio sing. vi tittade även på brio happy men den tycker jag e alldeles för bred.
hmm nu måste vi hitta nån, varför ska de va sååå dyra!

Detta är en brio sing.



& en brio happy!


HJÄLP MIG!

vecka 24

Vecka 24

Graviditietsmånad 6

Kroppen:
Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

puss å hej

vem läser?

Är det någon som läser min blogg?
Lämna gärna ett litet medelande så jag vet, vore kul tycker jag!

Kramar Janine


Gravidlögn!


DU ÄR GRAVID I NIO MÅNADER!
Nio månader... Tjena mittbena. Vems idé var det att lura i oss att vi bara är på smällen i nio månader?
Börjar du räkna efter så inser du snart att personen som var ansvarig för graviditetsmatematiken inte är någon siffer-Nisseav rang.
Så här:
Ta dina 40 veckor, längden på vad man brukar kalla en "normal " graviditet, och dela den med fyra lika många veckor som det går på en månad, så blir slutsiffran tio, inte nio.
Räkna kallt med att vata på smällen i tio härliga månader istället för nio.
Du bakar din bebis ganska länge, nästan ett helt år, men när det känns som att tiden står stilla kan du alltid trösta dig med att det finns dom som har det värre .
Späckhuggaren till exempel. Hon firar ett år med mage lagom till det är dags för vattenavgång. Mammaelefanterna vaggar fram i väntan på bebiselefant i 23 tunga månader. Kamelhonan tampas med en extra puckel under buken i tretton månader.
I vår del av världen travar hästmorsorna runt i hagen i elva månader medan noshörningshonan får bebis efter åtta månader. Men den stora vinnaren i fertiltetsloppet är den pigga ekorren. Det är svårt vara mer tidseffektiv än hon. Tiden från att ekorren blir befruktad tills hon sitter med bebisen i fam¨nen och skalar ekollon kan gå på under sex veckor. En sexveckors graviditet!
Vem vill byta?

ojojojojo vad det händer grejjer!

Nu är man redan i vecka 23, på Lördag går man över i vecka 24, gud vad tiden går fort när man har roligt..
Nu händer det mycket.. magen börjar växa mer och mer och har fått en rundare form..
Det har börjat sparkas som bara den nu.. första gången som jag riktigt kännde bebisen sparka( 28/5) fattade att det var de som hände låg ja hemma i soffan å kolla film.. såg hur hela magen rörde sig.. de va häftigt måste jag säga..
 
Vecka 22

Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


I helgen har vi haft fullt upp, städat hela lägenheten och möblerat om och kastat saker.. idag har nämligen en fotograf fotat lägenheten så imom ett par dygn kommer den ut på nätet.. och första visningen sker den 14 juni.. åå va jag längtar...

<3 Tack Alexandra för all hjälp! puss

RSS 2.0