Vecka 20 & vecka 21 !

SALT SALT SALT OCH EN MASSA SALT... GUD SÅ GOTT¨!
SALT LAKRIS, SALTA POPCORN, SALTA OLIVER.. MMMMM..
(TYPISKT SÅ RÅKA JA SALTA POPCORNA FÖR MYCKET NU BARA.. JA SOM VA SÅÅÅ SUGEN!)

Det händer mycket i kroppen nu vill ja låva.. att man är gravid har man ju fattat vid det här lagret.. nu när det syns att man e gravid å inte bara fet.

Halva tiden av graviditeten gick fort, undrar om de sista 20 veckorna ska gå lika fort, tyvärr tror jag inte det. Fast nu kommer sommaren snart och det är mycket som händer ändå.. veckorna är planerade med jobb och saker efter jobbet... och helgerna är fulla av saker att göra...

Den här helgen har vi inte gjort så mycket.. I fredags va jag hemma hos Mia, Danne & Clara.. åt jätte god midda.. Tänk en karl som kan laga midda, bara ta ut mat ur frysen blanda ihåp en massa saker, krydda själv å det blir gott, blir det så när man fått barn? Undrar när den dagen kommer då Rickard bara gör det. För bullens pilsner korv e ju inte sååå svårt att göra tycker man ju,,hahaha.
Jag Å mia kollade på "så det kan låta" himla bra program de va synd bara att de körde massa lugna låtar så ja somna i soffan.. gick hem å la mig tidigt.. Rickard sov på soffan...

Lördagen åkte jag å rickard in till stan för att shoppa mamma kläder, hade fått tips om en butik där de sålde mamma kläder , för bra pris.
Jätte nöjd gick ja ut från affären med en kasse kläder. har aldrig träffat en sån trevlig och hjälpsam butiksbiträde som hjälpte mig hela tiden, Tack!

Hittade även ett par jätte fina jeans till Rickard! ett par "pappa byxor" hahahahaha

På kvällen kom vi hem å gjorde det mysigt med en massa ljus å popcorn till eurovision...
Jag hann se sveriges bidrag och sen somna ja in i soffan, vakna lite då och då men ögonen ville inte öppna sig.
Fast ja missa ju inte så mycket.. ja skäms vad faaan händer... ? Grattis norge!

Idag söndag har vi haft fullt upp.
Vanade vid 9, åt frukost gjorde mig klar och gick hem till mia.
Jag å clara skulle leka idag.
vi tog en promenad ner till ica å köpte blöjor (vilket är jätte dyrt)
träffade alexandra en stund, jag åt glass å Clara sov i vagnen.
Gick hem å lekte, åt lunch och lekte igen.. tog en promenad å clara somna..
sen gick vi hem till mamma mia och fika!

när jag sen kom hem somna ja hårt i soffan,, jösses vad jag blev trött...

V.20
Kroppen
: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Nu är jag på dag 142 av 280 dagar!
138 dagar kvar...

V.21
Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern, det kan man avhjälpa genom att dricka mycket. På så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.
Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt. Unvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och miniralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytandemedicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln.

neee nu orkara ja inte skriva mer, ska kolla klart på ronja rövardotter och äta upp mina salta popcorn!



Tack å hej leverpastej!


Vilken dag...

Det hela började i Söndags kväll då jag låg på soffan å kolla film.. fick typ kramp i magen.. trodde ja hade legat fel en stund.. gick över efter några minuter... tänkte inte mer på det.. gick och la mig i sängen för att sova för natten...
somna, å vakna å somna å vakna.. sov inte alls bra den natten.
Måndagen va man mycket trött... lika så smärtan kom tillbaka på kvällen.. hade inte så ont, men de kändes ändå konstigt... jag kanske inbillar mig (?)
Tisdags natten var värst sov inte alls å hade jätte ont bestämde mig vid halv fem på morgonen att det funkar inte måste ringa min barnmorska.. vilket jag gjorde senare på morgonen.. Förklarde min smärta och hon tyckte jag skulle åka till gyn akuten på en gång.. ja visste inte vart ja skulle ta vägen.. gud vad ja blev rädd... tårarna kom och jag blev orolig så klart.. som tur var sarah hemma så hon kunde köra in mig till akuten.. fick en nummer lapp å betala 300 spänn.. sitta ner och vänta.. oj va de gick fort fick gå å kissa i en mugg alltid lika kul.. hehehe..
sitta ner och vänta igen... fick komma in efter 1,5 timme för att ta stick i fingret..  3 timmar senare.. börjar ruttna...
Får tillslut komma in till en läkare som känner å klämmer på magen och kollar att bebisen mår bra.
Bebisen mår bra och de kunde inte hitta något allvarligt men som sagt de skulle höra av sig när provsvaren kommit... skulle jag få feber och känna mig sämmre skulle jag komma in igen.
Har ont fortfarande, så jag hoppas verkligen att jag får sova i natt och slippa känna denna smärta.. usch..

Nu ska jag försöka sova...

hej så länge!

<3 Tack för allt idag sarah <3  Älskar dig!
<3 Tack Lisa <3

Ett stort tack till er alla!



Vår bebis! <3 <3 <3

Här kommer bild på vår bebis!



<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3



<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

RSS 2.0